Saijan ohjelmapalveluiden ympäristöohjelma

Saijan Lomakartano tarjoaa asiakkailleen korkeatasoisia ja kestävästi tuotettuja palveluja. Tunnistamme liiketoimintamme aiheuttamat negatiiviset ympäristövaikutukset ja teemme systemaattista työtä niiden vähentämiseksi. Toimintaamme ohjaa ja noudatamme voimassa olevia lakeja ja säädoksiä. Päämäärämme on henkilöstömme, yhteistyökumppaneidemme ja vieraidemme ympäristötietoisuuden lisääminen, omien hankintojemme kestävyyden kehittäminen, energian säästäminen, jätemäärän vähentäminen sekä ympäristöjohtamisen ja vastuullisuuden kehittäminen kokonaisuudessaan.

Miksi Saijassa tehdään näin

Haluamme omalta osaltamme huolehtia ympäristöstämme, tarjota vieraillemme mahdollisuuden nauttia luonnosta ja lisätä heidän tietoisuuttaan luontomme ainutlaatuisuudesta. Olemme sitoutuneet ympäristövaikutusten vähentämiseen jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti.

Saapuessasi Saijaan, Sinua tervehtii sosiaalisia kontakteja rakastavat lähes 170 siperian ja alaskan huskia. Isäntä Asko ja ammattilaiset koiranhoitajamme huolehtivat koiriemme ruokinnasta, hygieniasta, hyvinvoinnista ja treenaamisesta. Kesällä koiramme viettävät hyvin ansaittua lomaa ja silloin on tärkeää ylläpitää ja kehittää kontaktia koirien kanssa. Kesällä on hyvää aikaa tuoda laumaan uusia jäseniä mm. tarhan omista pennuista. Nuoret koirat liittyvät valjakkoon noin vuoden iässä. Ne juoksevat valjakossa kokeneen koiran rinnalla, ja oppivat näin samalla tärkeitä rekikoiran taitoja. Rekikoirat ovat parhaimmillaan 5-9 vuoden iässä, jolloin niillä on runsaasti kokemusta ja voimaa. Eläkkeelle koirat siirtyvät 12-13 vuoden iässä ja silloin hölkytellään vain leppoisia matkoja. Lisäksi seniorikoirat opettavat tarhataitoja nuoremmille, ovat suosittuja kävelykavereita Saijan vieraille tai pääsevät lemmikeiksi koirarakkaille uuteen kotiin. Saijan pirtistä löytyy sukupuu koiristamme ja memorian osa. Tarhalla on myös memorian- seinä, jossa Saijan vieraat voivat käydä muistelemassa menneiden aikojen ikimuistoisia hetkiä suosikkinsa kanssa.

Saijassa toimitaan näin