KANSALLISPUISTOJEN MAA

Lomakartanomme sijaitsee lähietäisyydellä neljästä kauniista kansallispuistosta, joihin voitte tehdä päiväretkiä Saijasta.

Kylmäluoma retkeilyalue (28km Saijasta)

Jokijärven kylän koillisosassa on Kylmäluoman retkeilyalue, jonka Metsähallitus on perustanut vuonna 1979. Retkeilyalueen luontoa hallitsevat jääkauden sulamisvesien kerrostamat harjumaisemat sekä suppalammet.

Hossa kansallispuisto (70km)

Kristallinkirkkaat vedet ja maisemaa halkovat korkeat harjut. Ikiaikaiset kalliomaalaukset Värikalliolla ja Julma-Ölkyllä ovat kiehtoneet retkeilijöitä jo vuosikymmenien ajan. Hossan kansallispuisto on perustettu vuonna 2017.

Syöte kansallispuisto (60km)

Vaaraluonnon monimuotoinen kansallispuisto kynttiläkuusineen ja luonnontilaisine lähteineen ja puroineen. Syötteen kansallispuisto on perustettu vuonna 2000. Taivalkosken kunnan korkein vaara, Pyhitys, sijaitsee Syötteen kansallispuistossa.

Oulanka kansallispuisto (130km)

Karhunkierros on 60 vuotta täyttäneen Oulangan kansallispuiston helmi, jonka varrella ovat kuohuvista könkäistään ja veden uurtamista kanjoneistaan tunnetut henkeä salpaavat maisemat.

Riisitunturi kansallispuisto (135km)

Perustettu vuonna 1982 erämaisen Koillismaan luonnon kansalliseksi luonnonmuistomerkiksi. Tunturia hallitsevat rinnesuot ja tykkylumen muovaamat kuusimetsät.

Lisätietoja kansallispuistoista www.luontoon.fi.