Language

Kansallispuistojen maa

Lomakartanomme sijaitsee lähietäisyydellä neljästä kauniista kansallispuistosta; Hossa, Syöte, Oulanka ja Riisi-tunturi, joihin voitte tehdä päiväretkiä Saijasta. Tästä löydät vaellus-, pyöräily- ja kanootti-retkikohteet:

Kylmäluoma retkeilyalue (28km Saijasta):

Jokijärven kylän koillisosassa on Kylmäluoman retkeilyalue, jonka Metsähallitus on perustanut vuonna 1979. Retkeilyalueen luontoa hallitsevat jääkauden sulamisvesien kerros-tamat harjumaisemat sekä suppalammet.

Hossa kansallispuisto (70km): 

Kristallinkirkkaat vedet ja maisemaa halkovat korkeat harjut . Ikiaikaiset kalliomaalaukset Värikalliolla ja Julma-Ölkyllä ovat kiehtoneet   retkeilijöitä jo vuosikymmenien ajan. Hossan kansallispuisto on perustettu v. 2017.

Syöte kansallispuisto (60km):

Vaaraluonnon monimuotoinen kansallispuisto kynttiläkuusineen ja luonnontilaisine lähteineen ja puroineen. Syötteen kansallispuisto on perustettu vuonna 2000.  Taivalkosken kunnan korkein vaara, Pyhitys, sijaitsee Syötteen kansallispuistossa.

Oulanka kansallispuisto (130km):

60 vuotta täyttäneen Oulangan kansallispuiston helmi on Karhunkierros, jonka varrella ovat kuohuvista könkäistään ja veden uurtamista kanjoneistaan tunnetut, henkeä salpaavat maisemat.

Riisitunturi kansallispuisto (135km):

Perustettu 1982 erämaisen Koillismaan luonnon kansalliseksi luonnonmuistomerkiksi. Tunturia hallitsevat rinnesuot ja tykkylumen  muovaamat kuusimetsät.

Lisätietoja kansallispuistoista: www.luontoon.fi.

Tiedustelut:

+358 (0)8 847 511
info@saija.fi