Language

Hyvää Joulua!

ti 22. joulukuuta 2020 08.48.00

Hyvät Saijan ystävät!

 

 

Vuosi 2020 on lopuillaan. Tämä sangen erikoinen vuosi on kuitenkin mennyt nopeasti. Viikot ja kuukaudet ovat vuosi vuodelta lyhemmät kuin aikaisemmin.

 

Koronavierus on vaikuttanut meidän kaikkien elämään. Suomessa todettiin ensimmäinen koronavirustapaus tammikuun lopulla Ivalossa. Kyseessä oli vain yksi henkilö ja tuntui olevan kaukana Taivalkoskelta ja Saijasta. Meillä oli menneillään historiamme paras talvikausi. Keskustelimme usein vieraittemme kanssa koronasta. Vieraamme kertoivat tuntevansa olevan meillä turvassa tältä virukselta.  Niin he olivatkin. Suomen rajojen sulkemisesta kerrottiin 16.3.2020 ja rajat suljettiin 19.3.20 klo 00:00.  Viimeiset vieraamme palasivat kotiinsa alkuperäisen aikataulun mukaan lauantaina 21.3.2020.

Vahvistettuja varauksia oli vielä 3 viikoksi, mutta Suomen rajat pysyivät kiinni. Kuten me kaikki muistamme Suomi suljettiin lähes kokonaan maaliskuun lopussa. Ravintolat olivat täysin suljettuna huhti – toukokuun.

 

Alkaneen talven osalta olemme päätyneet siihen, että pyrimme pitämään Saijan ovet avoinna koko talven ajan. Normaalisti talven palveluja olemme myyneet viikoksi, lauantaista lauantaihin. Tänä talvena myymme lyhyempääkin aikaa. Ympäristössämme on muutamia hiihtolatuja. Voitte tehdä koiravaljakko-, lumikenkä- ja moottorikelkkaretkiä. Kalaonnea voitte kokeilla Jokijärvellä. Meillä asuville vieraille kuuluu majoitushintaan koiratarhan esittely ja halutessanne saatte päivälenkille mukaan yhden vetokoiran.  Vuokraamme hiihtovarusteita, lumikenkiä, läskipyöriä ja Saijassa asuville vuokraamme myös moottorikelkkoja. Eli on monenlaista tekemistä. Majoittua voitte hotellihuoneissa, sky-cabinissa sekä 4 tai 6 henkilön mökissä. Jokaisessa majoitustilassa on oma sauna. Ette varmaan voi unohtaa myöskään hyvää ruokaamme. Palvelumme on ostettavissa helposti Saijan nettisivuilla sijaitsevasta nettikaupasta.  Toivomme teidän tutustuvan uuteen kauppaamme.

 

Uskomme, että koronavirus saadaan nujerrettua piakkoin saatavan rokotteen ansiosta. Toivottavasti kesä on jo pääsääntöisesti lähes normaali ilman matkustusrajoituksia. Jo viime kesä osoitti, että kansallispuistot ja retkeilyalueet ovat kiinnostavia kohteita.  Saijasta voi tehdä päiväretkiä Syötteen, Hossan, Riisitunturin ja Oulangan kansallispuistoihin.  Sijaitsemme Kylmäluoman retkeilyalueen kupeessa ja meidän lähin luontokohteemme on upea Simosen polku. Vesille Jokijärvelle ja Iijoelle voi suunnata Saijan rannasta.  Myös Tyräjoelle ja Tyräjärvelle voi tehdä vesitse päiväretkiä.

 

Toivotamme Teille kaikille hyvää Joulun aikaa ja hyvää alkavaa vuotta.  Toivomme näkevämme Teidät kaikki mahdollisimman pian lomamatkalla vaikkapa Saijassa.

 

Saijassa 21 päivänä joulukuuta 2020

 

Helena & Asko 

Takaisin ajankohtaistasivulle

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Facebook